Tallo carn en una taula del mercat de Sant Josep
I la comissió de festes reina del mercat m’ha fet.
Diuen que és perquè sóc maca, més a mi em fa sospitar
Que m’han dat honors de reina perquè estic molt bé de carns.

Demanin, demanin, nenes! Jarret, rata plana, revés d’espatlla, tall rodó, en fi… jo tinc tot el que ha de tenir una carnissera com cal, per això tot el dia davant del meu establiment hi ha plantat algun Serrallonga, ja sigui un mosso del repès o un municipal, o qualsevol admirador de la vianda fresca… i clavant tots els ulls en el meu “aparador”, solen exclamar:

Ai carnissera del meu cor, anul·la tots els compromisos (tots?)
Que et compraré, per a mi sol (qui?) les teves llonzes i palpissos
Ai carnissera del meu cor, tant si és de xai com de vedella (el què?)
Sempre em tindràs, enamorat, del teu pit i cap de costella.

Quan em ve a comprar un fondista del carrer de l’hospital
Un xic massa se m’acosta i es pren certes llibertats,
Jo li he dit més d’una volta “no sigueu tan atrevit,
o sinó amb la ganiveta us escapçaré el dit…”

Ai aquell dia sí que em vaig divertir, oh! I que estava feta una vertadera reina, amb un vestit de crespó georgiet color de cendra clara, amb aplicacions de puntes de Brussel·les, que talment semblava un figurí del gran Gerardo del Siglo! Ai, si m’haguessin vist a la Matutano o a la Lola Monyos, no m’haurien conegut, tu! Ai, la mare! I quina nit vaig passar! Sobretot ballant amb un jove molt fi de Terrassa, fill d’un fabricant de “panyus”… i com que la sala estava plena de gom a gom… és clar… ens havíem d’acostar tot el possible per a fer “menos bulto”… i el terrassenc, que coneixia el panyo, mentre cargolava un pas doble d’allò més mogut em deia tot posant els ulls en blanc:

Ai carnissera del meu cor, quin goig que feu tu i la parada (eh, que sí!)
I vens la carn, amb tanta sal, que sempre sembla carn salada.
Ai carnissera del meu cor, no deixis mai la Boqueria,
Que de tristor i enyorament, fins el llomillo ploraria!

Published On: 10/01/2024 / Categories: Cançons, Cançons Catalanes /